fredag 20. november 2009

201109: Dagens dame støvsuger barnekonvensjonen

.

Dagens dame støvsuger. Selv om damen har en høy terskel for støv, skjønner hun også at det av og til må jages ut av huset. I alle fall når det organiserer seg i grupper som blir så store at de truer med opprør. Så hun støvsuger.

Så tenker hun at det er en slags jubileumsdag i dag. FNs barnekonvensjon er 20 år, og mens damen er i gang tørker hun litt støv av den også. Det er den som sier at alle barn blant annet har rett til lek og fritid, og at alle barn er født frie og er like mye verdt. Dagens dame skulle ønske at det var sant i virkeligheten også. Fortsatt er det sånn at barn rammes hardest av alle når vonde ting skjer - og det må mer enn litt støvsuging for å endre på det. To land har forresten ikke underskrevet barnekonvensjonen: USA og Somalia. Dagens dame synes det er dumt.

Damen tenker at det er viktig å sikre barns rettigheter. Ikke fordi de er små, søte og forsvarsløse skapninger. Det er de ikke alltid. Men fordi de er folk. Ekte mennesker bygget med blod og bein. Og alle mennesker bør ha rett til beskyttelse. Selv om de er aldri så små.
.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar