fredag 15. oktober 2010

151010: Dame som rydder

 .- Det er utrolig hva man finner når man rydder, sier dagens dame. I skapene, for eksempel, har skjelettene en tendens til å samle seg. Der ligger de, de gamle syndene og dårlige samvittighetene, alle de tingene vi ikke har gjort opp, men nå skal de ut.

Nå er ikke dagens dame en sånn som synes man skal ha dårlig samvittighet for alt, men av og til ligger den dårlige samvittigheten i skapet, i form av en bok hun aldri leverte tilbake, eller en telefon hun ikke tok, eller den dårlige samvittigeheten over unnskyldningen hun ikke ga, når det var hennes feil. Alle sånne ting kan bli til skjeletter, hvis man ikke rydder opp i dem.

- I skapene samler man lett på urett begått mot en selv også, sier dagens dame, minner om de gangene man har blitt krenka og tråkka på, kan også bli til skjeletter. Nå skal de bort. Hun nekter å la andres slemme og ubetenksomme handlinger styre hennes framtid, hun vil ikke bli en bitter gammel dame fordi hun glemte å rydde.

Hun bærer og bærer, og kaster det ene skjelettet etter det andre på bålet. Hun har store skap og mye å rydde i, og hun er ikke så veldig flink til å rydde. Men hun gjør det, hun er i gang, og hun trenger ikke å gjøre alt på en gang heller, det er ikke meninga at det at hun ikke er flink til å rydde skal bli til et nytt skjelett. Og hun tenker at ting som har samla seg opp over flere år, blir ikke borte i løpet av en dag. Det kan ingen kreve, ikke en gang utålmodige damer.
.

2 kommentarer:

  1. Herlig tekst og dame, som vanlig. Det er også hyggelig at det finnes noen andre som blogger veldig tidlig på morgenen.
    Aina vil forresten kjenne seg veldig igjenn i dagens innlegg tror jeg ;)
    Ha en strålende dag!

    SvarSlett
  2. Helt forferdelig hvor er kunsten , nå må du lære deg å finne på noe som ingen andre har gjort før deg, lettvinthet og kopieringer er vel inen kunst

    SvarSlett