torsdag 21. oktober 2010

211010: Med rykende varm suppe

 .


- Denne suppa er ikke kokt på en spiker, men på tomater, sier dagens dame. Hun tenker at suppe er passende mat på mørke høstdager, og tomatsuppe minner damen om at det kommer en ny sommer, med nye tomatplanter. Og hun tenker at den som dyrker sine egne tomater, alltid får smakstomater.

Hun irriterer seg forresten over smakstomatene i butikken, ikke over at de smaker, for all del. Nei, hun irriterer seg over at det er akseptert at vanlige tomater smaker så lite at det er greit å særmerke de som smaker sånn som tomater skal smake.

Men også usmakstomater liker seg i suppe. Det gjør hermetiske tomater også. - Og, sier dagens dame, helt uten skam, man kan godt lage tomatsuppe uten å ha en eneste tomat på kjøkkenet, bare ved hjelp av en pose kjøpt i butikken.

OK, de som scorer høyt på husmortestene kan kanskje ikke bruke pose, men for oss andre, vi som sliter med å bli middels gode, for oss er det bra nok med en pose av og til. Og egget i suppa kommer ikke fra en pose, det kommer fra en ekte frittgående høne. Og det er i alle fall noe.
.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar