søndag 24. oktober 2010

241010: Dame og hund går viktig tur

.


- I dag vil jeg at du skal lukke opp døra når fremmede mennesker ringer på, sier dagens dame, ja, ikke alle fremmede kanskje, men i alle fall for bøssebærerne. Hun minner om TV-aksjonen, den årlige tradisjonen, som helt fra 1974 har gitt oss mulighet til kollektivt å hjelpe andre.

- Joda, sier damen, vi skal hjelpe andre dager også, men det er nå litt fint med en sånn dugnadsdag også, der vi gjør noe sammen. Hun liker å følge med på hvor mye penger som blir samlet inn, selv om hennes kommune kommer lavt på giverbarometeret hver gang.

- Ikke bli redd hvis det høres ut som om noen presenterer seg som børsebærer, det er faktisk noen som tror det heter det, fortsetter damen, men du kan jo se litt ekstra nøye etter et våpen før du lukker opp døra.

- Og du, hvis du er dansk, så er bøssebærer ikke det du kanskje tror, sier damen, vi har ikke en egen landsomfattende bær-rundt-på-en-homofil dag, de bøssene vi bærer er så lette at selv en liten dame kan bære dem.

Hun går ut i verden, dagens dame, med hund og bøsse. Og hun håper at hun blir tatt godt i mot hvis hun ringer på en dør i nærheten av deg.
.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar