mandag 10. januar 2011

100111: Dame med isbjørn

.


- Jeg velger meg isbjørn i dag, sier dagens dame. Nå kan man jo tenke seg at det er fordi en isbjørn i dag ville matchet damens hage godt, den kunne rullet seg rundt i snøhaugene, og lekt gjemsel med store fordeler.

Nei, dagens dame ville aldri frivillig valgt å ha et stort dyr i hagen sin, det er helt sikkert. Hun velger rett og slett å tenke litt på isbjørnen. Hadde hun møtt en isbjørn i virkeligheten, hadde hun helt sikkert blitt stiv av skrekk, hun som er redd for så mange dyr. Men det at hun er redd for dem, betyr ikke det samme som at hun ønsker dem vonde ting, ikke isbjørnen heller, bare den altså ikke er i hennes hage.

Hun ønsker gode ting for isbjørnen. Hun synes synd på isbjørnen som befinner seg på toppen av næringskjeden, og får i seg søppel og forurensning den ikke har noe ansvar for selv. En ting er at mennesker som kan tenke og velge, putter i seg mange rare stoffer, en annen ting er isbjørnen, som ikke har noe valg.

Og hun tenker på isbjørnen, som stadig må svømme lenger, siden avstandene øker i de kalde områdene. Heldigvis for isbjørnen, har den skjønt at dette er et problem, og isbjørnunger blir observert når de sitter på moras rygg på lange svømmeturer.

- Det, sier dagens dame, vitner om at isbjørnen er klok, og at den tilpasser seg.
Så får bare damen håpe at menneskene også kan bli klokere, og lære av erfaring, sånn dyr etterhvert kan slippe å spise så mye av våre avfallsstoffer.
.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar