torsdag 27. januar 2011

270111: Dame med omgangssyke

.


- Omgangsyke er grusomme greier, sier dagens dame, så detaljer rundt innholdet i sykdommen begir hun seg ikke inn på. Hun funderer riktignok litt over hvordan det har seg at det tilsynelatende kan komme mer ut av en kropp enn man putter inn, når ingenting av det som kommer ut er innvoller. Men eklere detaljer enn det, gir hun altså ikke.

- Det er til å bli kvalm av, og sliten, sier damen. Omgangssyke er som en ubuden gjest, som når den mest slitsomme slektninger kommer på besøk og ikke ser ut til å ha tenkt å gå igjen noen gang. Det er ingen plass å gjemme seg, og det er umulig å late som om den ikke finnes. Og når han endelig forsvinner, sitter man tom og utmatta tilbake.

Dagens dame tenker at hun har gjort sitt. Hun er lei av omgangssyken, og orker ikke en eneste omgang til av noe den har å by på.

- Omgangssyken får pakke kofferten sin og dra, sier damen, det er nok nå. Og jammen virkere det som om den hører på damen. Omgangssyken pakker den usynelige kofferten sin, fornøyd over å være ferdig med besøket. Den lar seg ikke affisere det minste av hvor uønsket den har vært, men tar med seg den ekle kofferten sin, og vandrer glad og fornøyd videre til neste dame....
.

3 kommentarer:

  1. Stadig innom å titter på de flotte tegningene dine!! M;)

    x x x Susi

    SvarSlett
  2. omgangssjuke er no`dritt ! ( en av mine geriljatekster forøvrig..)

    SvarSlett