mandag 22. august 2011

220811: Dame med matboks

.- Det er på tide å gjøre klar matboksene igjen, sier dagens dame, sommerferien er definitivt over, og høsthalvåret er i gang.

Hun håper forresten at matboksene i de tusen hjem allerede er klargjort. Hun husker med gru på den gangen hun åpnet en ransel, og lukten av matboks som hadde ligget og godgjort seg i to måneder spredte seg i huset. Damen kastet både matboks og ransel, og hadde hun kunnet, hadde hun kastet barnerommet, også.
- Men ikke ungen, sier hun, jeg vurderte aldri å kaste ungen. I alle fall ikke i mer enn fem minutter.

- Vi kan ikke være supermødre, alle sammen. Noen av oss må glemme matbokser, også, sier hun. Hun tenker at det gir litt ekstra glede til alle de mødrene som klarer alt, de som baker brød til matboksen, eller lager matpakker med sunne vafler. Det er de samme som spiller brettspill med barna sine sånn at de ikke bruker for mye tid foran TV, og har full kontroll over PC'en. De er alltid blide, og alltid med på tur. Og på foreldremøter forteller de alltid om alt det gode de har gjort siden sist.

- Noen av oss må glemme matbokser, også, sier damen, og følge med på såpeserier på TV, og kanskje være bittelitt hekta på et idiotisk spill på Facebook.
- Noen av oss må det også, sånn at alle supermammaene har noen de kan være bedre enn....
.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar