mandag 1. august 2011

010811: Augustdame

.


Månedens dame elsker å gå på torget og se på grønnsakene som ligger der, ferske, og struttende av viktige ting kroppen vil ha. Hun liker fargene, og hun liker at maten er nyhøsta og fersk. Smakene er sterke og tydelige, det er sommer og sunnhet i hver bit hun spiser.

Damen tenker at det er viktig å stoppe opp av og til og huske på at vi faktisk lever av det noen andre først putter i jorda og så henter opp igjen. Og alle som har passet en grønnsakshage, vet at det er mange farer som lurer for det som vokser der ute. Sneglene sklir på slimet sitt i rasende fart mot salaten. Gulrotflua har ikke navnet sitt fordi den er oransje med grønt hår, og sultne rådyr spiser alt mennesker også vil ha.

Det er mange farer som lurer om man er grønnsak. Noen står kanskje klare til å legge en vei oppå ertene, eller bygge et kjøpesenter på potetene. Og noen glemmer at alle som vokser trenger rent vann og frisk luft hvis de skal bli sterke og flotte, der har barn og grønnsaker noe felles. Og derfor tenker damen at det er flott å gå på torget, og se på grønnsakene, og hun tenker at vi kanskje blir litt flinkere til å huske å passe på jorda vår når vi ser nøye på hva den har å by på.

Denne dama var kalenderdame for august i 2010.
.
.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar