lørdag 29. mars 2014

290314: Dame med blåfugl

.Den er ikke akkurat liten, denne blåfuglen som plutselig fløy gjennom vinduet og bestemte seg for at den skulle være en del av livet til dagens dame. Fuglen har slått seg til ro, og viser ingen tegn til å ville flytte, der dagens dame er, der er blåfuglen.

Dagens dame tenkte hun skulle svømme litt, men siden det er vanskelig å bevege seg noe særlig med en diger blå fugl på armen, har hun heller valgt å ta seg et glass vin. Og det er jo ikke sikkert den har tenkt å bli der for bestandig, så vidt hun vet har blåfuglene en tendens til å fly videre på jakt etter gods og gull, og hun tenker at bare den flyr sin vei før sommeren skal hun vel klare det, å ha denne store, store fuglen på armen.

Men siden dagens dame er en bæredame, er det nok ikke sikkert at en blåfugl er det verste hun kan bære. OK, den er stor og tung, men den er lettere å bære enn all verdens sorger, og den er lettere å bære enn vann og ved og varer fra butikken, og unger som skal i barnehagen og er morratrøtte og ikke vil ta på seg sko. Den er lettere å bære enn gamle mødre som ikke klarer seg helt selv lenger, og lettere enn tunge løft på kvinnearbeidsplasser, levende mennesker er tyngre enn blåfugler, særlig når de av ulike grunner er slitne.

Så hun tenker at det kanskje er lurt å stelle litt med blåfuglen, siden den tross alt er lettere enn mye annet man kan bære - i alle fall om man faktisk slipper å bære andre ting når man har en blåfugl på armen. Men kjenner jeg dagens dame rett, og det tror jeg nok at jeg gjør, kommer blåfuglen i tillegg til bæreposer, barn, ved og vann. Og da kan vi vel unne dagens dame et glass vin? Eller, pokker ta, kan vi ikke like godt unne henne hele flaska?

Denne damen er gjenbruk fra 24.3.2009.
.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar