søndag 4. oktober 2009

041009: Dame med boksehansker

.

Av og til er det viktig å ta en kamp, sier dagens dame, når det skjer viktige ting i verden, enten i den store eller den lille, viktige ting som gjør at vi må slåss, noen ganger må vi slå tilbake.

Vi må slå tilbake mot de som krenker andre, sier damen, og de som er slemme, og de som ikke vil dele. Og noen ganger må vi slåss mot de som vil ta de som er mindre enn seg selv.

Når dagens dame slåss, er det ofte mot motstandere som er mye større enn henne selv. Og hun vinner ofte. Ikke fordi hun er så sterk, men fordi hun er listig.

Dagens dame har på boksehanskene sine, og hun vil at mange flere damer skal ha boksehansker, selv om hun synes det heller burde hete boksevotter. Så kan de samle seg, de kloke damene, og slåss for å bevare skoler og sykehus, for lik rett til helsetilbud uavhengig av hvor i landet man bor, og man kan bokse litt av og til for å si at lufta er fri for alle, og at vannet tilhører alle.

Det er nå det er viktig å ha boksehansker, tenker damen, nå som det er lenge til valget, og politikerne snart slår seg til ro, alt for mye til ro. Og hun tenker at hun skal bruke boksehanskene, og slå i bordet med dem, sånn at alle merker at hun er der, og at hun passer på.
.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar