søndag 18. oktober 2009

181009: Damen i dag er både på tur og klar til å møte bøssebærere

.


Dagens dame er på tur. Hun er på tur ved vannet og snakker med måkene, og hun har med seg kaffe. Hun har med seg sitteunderlag også, det er tross alt høst og kaldt på bakken.

Nå kan man jo tenke seg at damen har reist på tur fordi hun prøver å slippe unna bøssebærerne i årets TV-aksjon, men sånn er det ikke. Hun rømmer ikke bort fra solidaritet, dagens dame, turen varer ikke hele dagen, og hun regner med å være hjemme i god tid før bøssebærerne ringer på døra.

Dagens dame vet at fattigdom og nød ofte rammer kvinner og jenter hardest, hun står derfor klar med penger for å putte i bøssa, for å gjøre sitt til at hjelpeorganisasjonen Care kan sørge for at flere kvinner kan dra nytte av små, lokale sparebanker drevet av kvinner selv, for at flere kvinner skal få mulighet til å klare seg selv.

Selv om dagens dame kommer til å være hjemme når TV-aksjonen banker på, er det jo ikke alle som kan være det. Det betyr ikke at man ikke kan gi sitt bidrag. Man kan for eksempel lese mer om aksjonen på nettsiden til Care, eller man kan følge aksjonen på TV, og for eksempel ringe til givertelefonen.

Og dagens dame tenker at noen søndager er bedre enn andre, og når man drikker kaffe ute, snakker med måker og hjelper andre damer på samme dag, har man grunn til å være fornøyd.
.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar