onsdag 28. oktober 2009

281009: Dame med våpen

.


-Av og til blir jeg innmari forbanna, sier dagens dame, over hvordan sinte damer blir redusert til en slags tikkende hormonbomber som ikke helt vet hva de gjør. Det må jo for helvete være lov å være forbanna selv om man er utstyrt med eggstokker.

Sinte damer har ofte grunn til å være sinte. De er sinte fordi skoler legges ned og arbeid ikke verdsettes. De er sinte på forurenserne og krigerne, og på de som alltid vet alt best. De er sinte, og det vil de ha lov til å være uten at det må lages en hormonforklaring om hvorfor det er sånn. Damers argumenter blir lett avfeiet som føleri, fordi de er premenstruelle, postmenstruelle, gravide, ammende, eller ingen av delene, da er de i overgangsalderen, og spesielt ustabile og farlige. Etter det er de gamle, og det gamle damer sier, teller ikke uansett.

Dagens dame tenker at neste gang hun hører hormonargumentet skal hun bruke våpen. Hun skal skyte et skremmeskudd i lufta, og hjelper ikke det, tyr hun til tampongvåpenet. Den som har en tampong i halsen, kommer neppe til å si hormon eller premenstruell med det første, tenker hun, i alle fall ikke om han vet sitt eget beste. Og forøvrig, mumler hun for seg selv, er jeg nesten helt sikker på at føleriet sitter i ballene.....

.

1 kommentar: