onsdag 7. oktober 2009

071009: Dame uten fugl

.


Dagens dame hadde en fugl. For ikke lenge siden hadde hun fugl. Plutselig har hun det ikke mer. Hun syntes det var litt stille i kroken der buret har plassen sin, og da hun kikket bort for å hilse på det lille fjærkreet, var den ikke der. Buret var åpent, vinduet var åpent, og vips, fuglen var fløyet.

Uten så veldig mye håp om å finne ham igjen, tar damen hatten på hodet og buret i hånda og går ut for å leite. Hun roper, men han var aldri særlig lydig, fuglen hennes, så hun regner ikke med at han kommer. Likevel leiter hun, og håper at hun finner fuglen før naboens katt gjør det.

Og hun tenker at de som har vinger som virker kanskje alltid vil ønske å fly ute, og at det å rømme fra et fengsel er en trang som finnes i alt som lever. Og hun tenker at dersom hun noen gang skal ha fugl igjen, skal det være en en som beveger seg ved hjelp av bein og ikke vinger, og som synes det er skummelt med ting som er høyt over bakken. Hundeeiere og hundene deres likner ofte på hverandre, sies det, så det er ikke rart om man velger en fugl som likner en selv. Dagens dame tenker at hun velger seg en litt merkelig sak fra Australia, en som går rundt i sitt eget tempo, og som kanskje er litt pjuskete i fjærene. Akkurat som hun selv er det.
.

2 kommentarer:

  1. For en søt og frekk undertøys dame det er idag. fin fortelling med fuglen. jeg synes du er såååå flink og kreativ. Hva kommer du til å bruke alle damene dine til når 2009 er over? Utstilling? Bok? Klem

    SvarSlett
  2. Heldigvis er damene mine på papir, så det er lett å oppbevare dem... Noen av dem kommer nok til å stilles ut i ulike sammenhenger, jeg holder på å lage en kalender for 2010 med 12 damer, og jeg tenker at noen av dem kanskje kan bli kort... Men det vet jeg ikke helt enda.
    Og når 2009 er over er det fare forat bloggen skifter navn og at jeg fortsetter i 2010 også - det er så mange damer i verden jeg enda ikke har møtt....

    SvarSlett