torsdag 29. april 2010

290410: Dame med gressklipper

 .


-Nei, sier dagens dame, jeg skal ikke klippe gresset, dette er ingen gressklipper. Eller, det er en gressklipper også, sier hun, når jeg klipper gress med den er den det. Men akkurat nå er det en jordrotteskremmemaskin.

I damens hage har det bosatt seg jordrotter. Mye tyder på at det er en riktig stor familie som bor der, de graver i alle fall lange og mange ganger, og de spiser mye. Hadde det ikke vært for at de likte jordskokker, kan det hende at dagens dame hadde tenkt at de kunne få bo der, i en liten krok av hagen hennes. Men nå er det sånn at jordrottene liker jordskokker, og damen liker jordskokker. Det er ikke plass til dem begge.

Jordrottene må bort. Det synes katten også. Den sitter time etter time og kikker på hullene, med forventning i blikket, og håper at en jordrotte skal dukke opp. Det gjør det sjelden, de har ganger å flytte seg i, og er ikke så dumme at de oppsøker en sulten katt.

Damen har vurdert både feller og rottegift. Men tanken på at jordrottemor skal gå i fella mens ti hårløse, nakne og hjelpeløse jordrottebebier ligger igjen i bolet, er mer enn damen kan holde ut. Derfor har hun jordrotteskremmemaskinen. Og nei, hun skal selvfølgelig ikke kjøre over dyr med gressklipperen, hun skal bare bråke så mye over hodene deres at de tar med seg hele familien og flytter. De trenger ikke å flytte langt, bare tilbake til jordet ved siden av damens hage. Eller ut i skogen.

Hun skal bråke dem bort, damen. Og hjelper det ikke med gressklipper, skal hun synge for dem, så høyt hun bare kan. Og mens hun drar med seg jordrotteskremmemaskinen over plenen, nynner hun, og øver på de verste sangene hun kan tenke seg, og håper at hun aldri vil måtte synge dem høyt.
.

2 kommentarer:

  1. prøv "Med dimmefest på mo`n" så kan jeg love deg at rottene tar flukten og eeevig permisjon et annet sted.......

    SvarSlett
  2. Problemet kan vel kanskje i stedet bli at den sangen flytter inn i hodet mitt og gjør ubotelig skade....

    SvarSlett