torsdag 26. august 2010

260810: Dame med kompostkvern

.


-Hvis, sier dagens dame, bare hvis, du for eksempel blir så innmari forbanna at du plutselig har noe du må bli kvitt, er det godt å ha ei kompostkvern. Den kan få ut mye grums, den som sørger for at problemer kommer ut av syne og inn i det store kretsløpet, og ingenting som kan brukes bør gå til spille, det mener i alle fall dagens dame.

Det hender at folk blir så store problemer at man bare må kvitte seg med dem. Når de tynger opptrer uforutsigbart og ikke er særlig snille, og får damer til å føle seg lite verdt, for eksempel, da bør de gå i kompostkverna. Ja, ikke nødvendigvis bokstavlig, eller helst ikke bokstavlig, hvis man ikke lar alle skrupler fare og henfaller til barbari.

Det hjelper å stå der med kompostkverna å late som - man kan for eksempel gi navn til bringebærkrattet som skal bort, eller kvistene fra hekken. Og mens man ser at maskinen spiser dem opp, kan man kjenne at skuldrene senker seg, og at folk kvister som bare får deg til å bli trist blir borte.

Og når hun står der, dagens dame, blir det plutselig så virkelig for henne, det hun gjør, at det nesten er som å kvitte seg med en skalle. Og det kjennes godt ut, som å bli fri, synes dagens dame.
.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar