torsdag 4. desember 2014

041214: Dagens dame passer et fuglebrett

.Dagens dame har fuglebrett. Hun har frøautomat og julenek og meiseboller også, for hun liker å følge med på fuglene som spiser, og hun synes det er fint at det er mange forskjellige fugler som samler seg utenfor huset hennes.

Hun tenker at hvis hun passer på at det er flere ting å velge i, blir det ikke så mye krangling rundt fuglematen, da kan alle forsyne seg av akkurat det de liker best. Hun vet ikke hva de heter, de forskjellige fuglene. Hun har prøvd å se i fuglebøker, men selv om hun vanligvis lærer ting fort, klarer hun ikke å artsbestemme fugler. Ikke før har hun lukket boka igjen, før navnet er borte.

Det gjør ikke noe. Man trenger ikke å vite hva slags fugl det er for å se at den ser mett og fornøyd ut. Riktignok holder damen seg på avstand, går ikke bort til brettet, hun er redd for fugler, særlig når det blir mange av dem. Nebbene ser spisse ut, og ikke alle fugler ser snille ut, og ikke alle seg ut som om de er så veldig flinke til å fly, heller. Damen tenker at hvis hun går for nær, har hun plutselig et nebb sittende fast i panna, og det vil hun helst slippe.

Derfor mater hun dem. Hun tenker at om hun passer på at de får mat hele tida, vil de til slutt bli så tunge at de ikke kan fly. Fugler som går på bakken liker hun, dagens dame. Det gjør katten også.

Gjenbruk fra 4.12.2009.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar