søndag 7. desember 2014

071214: Dagens dame pynter

.
Desember er full av damer som løper fram og tilbake med handleposer med julemat, pakker, kakebokser og julepynt. Dagens dame er ikke så god til de tingene der, hun bruker mye av desember til å kikke litt forundra rundt seg, og observere alle de løpende damene.

Dagens dame deltar litt halvhjerta i diskusjoner om årets julepynt, mens hun håper at ingen gjennomskuer at hun egentlig ikke har den minste peiling på saken, få ting i verden engasjerer dagens dame mer enn fargene på årets julegardiner. At noen i det hele tatt har julegardiner og at de i tillegg er forskjellige fra år til år, forundrer dagens dame. Dagens dame drar fram så lite pynt som mulig - da blir det lettere å rydde opp etter jula.

Dagens dame har skjønt noe viktig. Hun har skjønt at det går an å bruke jula til å hygge seg, og at det ikke er antall julepynteting som avgjør om man hygger seg. Hun har skjønt noe annet også. Hun har skjønt at om hun setter en julelysestake i vinduet og henger en julekrans på døra tror alle at hun har mer kontroll over jula enn det hun har. Og siden ingen ser ut til å tro på damen når hun sier at hun egentlig ikke bryr seg, men behandler henne som en juleanafalbet det er synd på, velger hun å ty til enkle hjelpemidler. I dag henger hun opp kransen på døra, og faker julestemning. Sånn blir naboene fornøyde. Og dagens dame får være i fred.

Gjenbruk fra 7.12. 2009.
.

1 kommentar: