onsdag 10. desember 2014

101214: Dagens dame kommer med fred

.Dagens dame bærer freden i armene sine. Den freden damen bærer består ikke av store papirbunker med setninger som kan tolkes på mange forskjellige måter, eller soldater som drar ut i verden med våpen og sier at de kommer med fred. Nei, dagens dame bærer en fredsmaskin.

Det hele er fryktelig enkelt. Dagens dame fant fredsinstrumentet i en lekebutikk. Til forveksling kan det ligne andre plastinstrumenter man lurer små barn til å tro at lager musikk, men det er utenpå. Når man trykker på tangentene gir plastsaken fra seg de frykteligste dyrelyder. Og det er her freden kommer inn.

Når noen begynner å krangle, rykker dagens dame inn med instrumentet. Hun tryller fram (k)u-lydene sine, og vips - de som krangler blir mer opptatt av å holde seg for ørene enn å holde i våpnene sine. I tillegg får de en felles interesse i å få damen til å holde opp - og vips er vi et skritt nærmere freden.

Dagens dame vet hva hun skulle gjort med pengene om hun hadde fått en pris for fredsinstrumentet sitt. Hun skulle kjøpt fredsinstrumenter til mange damer, og sørget for at verden ble et tryggere sted å være.


gjenbruk fra 10.12.2009
.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar