onsdag 31. desember 2014

311214: Nyttårsdame med lys

.Egentlig skulle dagens dame, dame nummer 365, båret en rakett, det er nyttårsaften, den store rakettbærerdagen. Nå er det flere grunner til at hun bærer et lys og ikke en rakett. En av grunnene er at pinneraketter ikke lenger er tillatt, og det ikke er like fint å bære rundt på en boks som en rakettforma rakett. Nå minner jeg om at fint i denne sammenhengen er estestisk tenkt, fra et collageperspektiv, og at dagens dame er en tegning, min trehundreogsekstifemte i år, faktisk, og det er bare fordi hun er en tegning hun i det hele tatt tenker på å bære en rakett. Virkelige damer er selvfølgelig kloke nok til ikke å vurdere å bære raketter en gang, særlig ikke pinneraketter, som er strengt forbudt.

En annen grunn er at damen faktisk ikke liker fyrverkeri, hun skvetter når det smeller, akkurat som hunder og katter hun kjenner, sånn at hun, om det var tillatt muligens ikke ville båret en pinnerakett uansett....

Men raketter eller ikke, en strålende og glitrende nyttårsaften skal damen ha, med glitterpynt i håret, og levende lys (som selvfølgelig står i brannsikre lysestaker og som hun blåser ut når hun går ut av rommet - hun vet at dette er en farlig dag når det kommer til brann).

Dagens dame ønsker alle, både damer og menn, barn og dyr, et godt nytt år, og takker for det gamle.

gjenbruk fra 31.12. 2009
.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar