tirsdag 30. desember 2014

301214: Dagens dame rydder plass til et nytt år

.-Jeg rydder, sier dagens dame, jeg rydder i restene av året, det er viktig å få det på plass, sånn at det nye året kan komme uten gammelt støv og grums.

Hun går rundt med støvsugeren sin, og jakter på alt støvet som ser ut som om det er i ferd med å organisere seg og bli til små lodne dyr som er klare til å overta verden.

Hun rydder i kroker og kriker, og finner ting hun ikke har sett på lenge. Noe plasserer hun i hyller og skuffer, andre ting kaster hun - ikke alle ting fra året som har vært, er verdt å ta med seg videre. Av og til stopper damen og støvsugeren opp og kikker litt ekstra nøye på det som ligger der, noen ganger smiler de litt, andre ganger ser de triste ut. For sånn er det, året, og restene av det, både glade og triste ting å huske på.

I alle fall, nå skal det ryddes. Det skal ryddes sånn at det nye året har plass og rom å boltre seg på, så det kan gjøre sine egne feil og lage sitt eget støv. Og damen tenker at ved å gå rundt å rydde og å huske på ting, har de laget enda en ny årring i hukommelsen, støvsugeren og hun.


Gjenbruk fra 30.12. 2009.
.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar