søndag 10. mai 2009

100509: Husbærersken

.


Dagens dame er ikke den eneste husbæreren i verden. Ikke på denne bloggen, heller, det har vært en husbærerdame her før. De som lest om henne, vet at det er både veldig lett og uendelig tungt å bære et hus.

I dag bærer dagens dame huset sitt fordi hun tenker på alle menneskene som har vært inne i huset og satt spor. Noen var der ganske kort, så kort at det bare blafret i gardinene, mens andre har tilbrakt mye tid der. Noen er inne i fellesrom der det syder av liv og latter, og mange som snakker i munnen på hverandre. Andre er inne i små hemmelige kroker, der det er helt mørkt og stille og ingen andre får slippe inn. Mange av de som er i huset, hører absolutt til der, andre tar større plass enn de fortjener. Noen er spøkelser som ikke hører hjemme der i det hele tatt. De tenker dagens dame at hun vil prøve å feie ut - det er ikke lett, det vet alle som har prøvd å kvitte seg med spøkelser, men hun vil prøve - da blir det litt varmere og lysere i huset.

I dag er dagens dame mest opptatt av alle hun gjerne vil ha i huset, og hun bruker litt tid på å huske dem, de man ikke husker forsvinner og blir til luft over vannet. Alle skal bli til luft over vannet, tenker damen, men ikke før tiden er inne. Fram til det skal de i alle fall få blafre litt i gardinene.
.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar