lørdag 16. mai 2009

160509: Dagens dame øver

.

Dagens dame øver seg til 17. mai. Alle som noen gang har forsøkt å gå og spille et instrument samtidig, vet at det må trening til. (Alle som har sett noen gå og spille samtidig, vet at det må trening til, ofte mer trening). Dagens dame kan marsjere. Hun bør bare ikke gå foran, siden hun har en lei tendens til å ta snarveier. For dagens dame er det nemlig logisk å velge korteste vei mellom A og B, og det er ikke en logikk som deles av korpssjefene - de vil selvfølgelig marsjere så langt som mulig.

Dagens dame har øvd, og hun gleder seg. Hun gleder seg til å ta på seg uniformen sin, selv om den ikke er så fin - korpsuniformer er ikke fine, de ser ofte ut som om de er laget i Øst-Europa på 1970-tallet, og selv om de er splitter nye, er det ingen som skulle tro det.

Ofte er korpshattene litt store. En teori er at korpsuniformfabrikken opererer med andre mål enn resten av verden, en annen teori er at hodene krymper når de får korpshatten på. Det siste er min favoritt, uten at jeg på noen måte mener å si at folk som spiller i korps er dummere enn andre, bare at hattene på en uforklarlig måte er magiske.

I alle fall: jeg ønsker dagens dame, og alle andre korpsdamer og menner, en god 17. mai, og regner med at de bruker dagen i dag til å pusse både sko og instrumenter.
.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar