søndag 24. mai 2009

240509: Dagens dame planter, på en måte

.

Dagens dame gjør hagearbeid. På sin måte, hun også, akkurat som de damene jeg kjenner pleier å gjøre. Det kan ved første øyekast se ut som om hun er på vei for å plante ut en pen gul blomst i hagen sin, men det er feil. Gule blomster har hun nok av, og de er ganske pene, i alle fall helt til de en dag ser ut som hvite skyer.

Denne gule blomsten skal hun grave ned. Hun er nemlig lei av at det hun planter ut blir spist, enten av snegler eller rådyr (og nei, det finnes ikke sikre rådyrplanter, sultne rådyr spiser alt).

Hun synes det er urettferdig for de andre som bor i hagen hennes at to så grådige grupper spiser alt selv, så den planten hun bærer i dag, skal hun gi til en dyregruppe som ellers alltid må spise rester: meitemarken. Hun skal grave den ned, sånn at de får maten servert i eget hjem. Hun regner med at det er nok til at en hel meitemarkfamilie kan få et godt måltid. Selv slipper hun unna enda en plante å passe på og vokte fra andre dyr.

Og hun tenker at kanskje hun skal lage et opp-ned bed, plantene ned, og jorda opp - det kanskje hun kan klare å ta vare på...
.

2 kommentarer:

  1. Ærlig talt det er de beste og meningfulle tegninger som jeg har sett. Den damen er representativ for alle enkelte menneske i verden selv om hun har blå øyner. Det er bra.

    SvarSlett
  2. Tusen takk.... Ikke alle damene har blå øyne, heller, forresten.... Men, som noen har påpekt er alle hvite. Det er rett og slett fordi jeg startet dette tegneprosjektet for å teste ut den hvite fargeblyanten min. Ellers så prøver jeg å gjøre tekstene til noe som kan angå flere, og det er hyggelig at du tolker det akkurat sånn også. Jeg ble veldig glad av å lese kommentaren din - takk igjen.

    SvarSlett