torsdag 21. mai 2009

210509: Dagens dame barker i vei

.


Dagens dame gjør hagearbeid. Hun gjør det på sin helt egen måte, hun har verken fått ideer ved å se på naboens hage eller lese i hagebøker. Når hun ser på naboens hage, får hun bare dårlig samvittighet, så det gjør hun ikke lenger.

Dagens dame vet hvordan hun skal få det perfekte bedet. Alt handler om å gjøre et grundig forarbeid, så er det veldig lett å holde ved like senere.

Det er vel fire år siden dagens dame anla favorittbedet sitt. Først luket hun opp alt som var der, spavendte jorda, la på duk og fylte på med bark. En liten stund lurte hun på om hun skulle ha planter i bedet, men hun kom til at det var godt å hvile øynene på et bed der ikke et eneste ugrasstrå var å se, ikke et eneste annet strå, heller.

Bark er pent, tenker dagens dame, og det er så lettvint. Hver vår fyller hun på ny bark, og mer trenger hun ikke å gjøre det året. Det hender forresten at en og annen tistel dukker fram, men ikke en gang det staeste ugrass kan snike seg bort i barkskråningen.

Hun sitter på trappa og ser på det nakne barkbedet sitt, og lurer på om hun skal overføre suksessen til flere områder i hagen. Eller om hun skal gjøre som hun gjorde en annen gang - tok kantklipperen og meide ned alt som var å se. Men se, det er en annen historie....
.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar