mandag 11. mai 2009

110509: Strykedame

.

Dagens dame stryker. Hun stryker ikke hunden med hårene. Hun stryker ikke til eksamen, heller. Aldri. Hun stryker bundadskjorter. Dagens dame har blitt voksen, og gjør det mange dager før hun egentlig trenger det.

Før strøyk hun alltid bunadskjorta natt til 17. mai - nå gjør hun det ei uke på forhånd, og kjenner at det gir en god følelse av oversikt. Særlig fordi at det å være voksen også innebærer å måtte forholde seg til kaos kaldt og rolig, og ikke stresse opp verken unger eller dyr som er i nærheten - særlig da er det godt å ha kontroll over noe - sånn som bunadskjorter.

Så når hun kjenner den klamme følelsen av å ikke helt mestre dagene, og at alt ikke er helt greit, setter hun seg ned og husker at det var enda mer kaos før, på åttitallet, for eksempel, da var det kaos, da, og høyt hår, men det gikk over, håret falt ned igjen, og ting ble litt mer ordentlige. Og hun ser på den fine hvite skjorta si, som henger der, og vitner om at alt ikke er kaos, og at livet ikke er krøllete hele tida.
.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar