mandag 7. september 2009

070909: Dame med blåbær

.


Den som først brukte uttrykket bare blåbær om noe som er lett, tok feil, tenker dagens dame. Det var sikkert en mann, en mann som høstet store ting, kålhuer, for eksempel, mens han sendte kona og ungene ut i skogen for å plukke blåbær.

Eller kanskje det var en dame, en som aldri hadde vært i skogen og plukket bær selv, men som kjøpte dem i butikken, du ser ikke det som ligger bak maten du spiser hvis du bare ser den i butikk, tenker dagens dame videre.

Den som fant opp uttrykket bare blåbær har ikke stått bøyd over blåbærtuene i timesvis, og kjent det i ryggen lenge etterpå.

Den som fant opp uttrykket bare blåbær har heller ikke spist nystekte pannekaker med nyrørte blåbær, tenker damen, den som har lukket opp døra og blitt overraska av pannekakelukta, vet at blåbær slettes ikke er bare. Den som steker pannekaker og rører sammen blåbær stiger nemlig tusen hakk på supermammaskalaen, ved hjelp av egg, melk, mel og blåbær, bare.
.

2 kommentarer:

  1. De lure ska en lure, og de feige ska en skremme, og de sterke ska en klø bak øret", sa teskjekjerringa da hu kom hjem igjen og var blitt stor.

    Men for triste menn er det bare en ting som hjelper, og det er blåbær på pannekaka

    SvarSlett
  2. Takk, Vibeke, for at du minnet meg på dette - det er lenge siden jeg har lest om Teskjekjerringa, nå skal jeg finne henne fram igjen :-)

    SvarSlett