onsdag 23. september 2009

230909: Dame med kiwi

.

Dagens dame har kjøpt kiwi. Hun synes kiwien er en morsom frukt, som egentlig passer godt til det navnet den hadde før - kinesisk stikkelsbær. Opprinnelig kommer frukten fra Kina også, men kom til New Zealand i 1906.

Dagens dame skal spise kiwien sin uten å gjøre så mye mer ut av det, men den som har lyst til å lære mer om kiwi, kan f.eks finne ut at kiwi er næringsrik, god for fordøyelsen og kan mørne kjøtt!

At kiwi også kan spises med skall, er noe dagens dame ikke helt går god for. Et lite menneske med masse vilje og stahet insisterte en gang på å spise tre kiwier med skallet på. De gikk riktignok ned, og de var forsåvidt gode for fordøyelsen i den forstand at det lille mennesket tilbrakte en hel kveld på do. Det kurerte henne fra å spise flere kiwier med skall, men historien bekrefter også at kiwi ikke på noen måte kurerer stahet.

Dagens dame er fornøyd med staheten sin, og hun er fornøyd med frukten sin. Den er så grønn at den nesten ser ut som en hel vår alene, og det kan dagens dame trenge en dag i september.
.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar