tirsdag 8. september 2009

080909: Tulipandame

.


Dagens dame liker tulipaner med forbehold. Hun liker ikke tulipaner når de står en og en på rekke, da ser de så strenge ut, synes hun, så like og så rette, og hun synes synd på den tulipanen som skiller seg ut, enten fordi den er mindre enn de andre eller fordi den er skjeiv i stilken.

Hun liker ikke tulipaner i vase så veldig godt heller, men litt liker hun det, men også der synes hun de ser litt for dresserte ut, som om de er i et selskap der de egentlig ikke tør å være seg selv, men står med et glass i hånden og smiler litt anstrengt. Nåde den som ler høyt i den vasen. Det vil si, sånn er det i begynnelsen, men etter å ha stått der i vasen en stund løsner de på snippen, og begynner å vri seg i alle retninger, litt ustøe, og noen begynner å miste kronbladene og står der halvnakne. Dagens dame synes rett og slett at tulipaner ikke helt kan oppføre seg, først er de for opptatt av at alt skal være korrekt, så går de til den andre ytterligheten og flyter ut i hele rommet.

Derimot liker hun tulipaner i klynger, ute i bed. Da ser de ikke så strenge ut, og da er det lov til både å være litt liten og til å nikke med hodet. Da ser de litt ut som om de snakker sammen, som på jobben etter at man har sett en spennende TV-serie, for eksempel, og man må vente en hel uke for å vite hvordan det går.

Mange ting er skumle i klynger. Men ikke tulipaner. Jo flere av dem det er, jo snillere ser de ut. Derfor skal dagens dame putte mange løker i jorda. Det er tida for det nå. Så håper hun at hun får mange tulipaner i en snill klynge til neste år. Og at det ikke bare ender med at det er hun som er snill mot rådyra som har tulipan som favorittføde.
.

4 kommentarer:

 1. Dagens dame har den råeste sveisen og et ganske interessant syn på tulipaner;)

  SvarSlett
 2. "Å like tulipaner med forbehold" må bli dagens uttrykk :-)
  Mitt forbehold når det gjelder tulipaner er at de helst skal være orange

  SvarSlett
 3. Tulipaner er interessante når man ser nært nok på dem. Akkurat som folk, egentlig....

  SvarSlett
 4. Jeg har INGEN forbehold når det gjelder tulipaner egentlig, men det er noen av de jeg ikke er så godt på lag med. Jeg fikk svarte og "vampyrlilla" fra Nederland en gang og alt de gjorde når jeg plantet de var å råtne løken sin! Ikke greit for meg...

  SvarSlett