lørdag 4. april 2009

0404: Dame som bærer påskelam

.


Dagens dame forbereder påske - det er derfor hun bærer rundt på påskelammet. Du har sikkert sett henne før, mange ganger. Dagens dame møter man i matbutikkene foran hver høytid. Ja, man møter henne sikkert ellers også, men foran hver høytid er hun ekstra synlig. Det er hun som har den høye toppen på handlevogna, den som ser ut som om den kan komme til å rase ut når som helst.

Det ser ut som om hun forbereder seg på en langvarig beleiring, og man tenker at hun enten har en ekstra stor familie, eller er ekstra sulten. Av og til tenker jeg at dagens dame ikke ønsker at noen skal gå sultne fra hennes bord, og det har jeg full forståelse for, teorien om at hun har opplevd matmangel tror jeg derimot ikke noe på, særlig siden hun ikke er en, men mange, og man ser dem i butikken i disse dager.

Hun sleper og sliter på bæreposer. Hun dytter maten inn i enhver ledig plass i skap og kjøleskap. Hun tror at påsken er mye lenger enn den egentlig er. Og hvert år lager hun for mye mat. Og hvert år kaster hun alt for mye etterpå.
.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar