søndag 12. april 2009

120409: Dame med øl, papegøye og stort ordforråd

.


Påskedamene har båret rundt på påskeegg, Kvikklunsj og seigmenn, ikke en eneste en av dem har sittet i vårsola og drukket øl. Derfor, altså, dagens dame river seg løs fra godteriene og går ut i våren og verden med et glass øl og en papegøye.

Egentlig skulle hun vel hatt en påskekylling, men hun tenkte at en papegøye nok passa bedre til henne i dag - en skikkelig skravlepapegøye er det, den sitter på skuldra hennes og forteller ljugerhistorier krydra med litt banning.

Og til de av dere som tror at det bare er mennesker med et dårlig ordforråd som banner, og som av en eller annen grunn finner det nødvendig å si det til de av oss som banner noe mer enn gjennomsnittet, igjen og igjen: Nei, vi banner ikke fordi vi har et dårlig ordforråd. Godt ordforråd har vi, vi kan nemlig banne med mange forskjellige ord, og med ordsammensetninger man trenger god fantasi og kunnskap om språk for å konstruere, og som av og til er av en karakter som kan få mange av de som sier at bannere har dårlig ordforråd til å bli grønne i trynet, kanskje ikke av misunnelse, men av vemmelse over hva slags ord voksne damer med store ordforråd kan klare å lage. Så da så!
.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar