lørdag 18. april 2009

180409: Dagens dame spiser is

.

Dagens dame nyter varme aprildager. I dag har hun tatt med seg hunden sin på tur, og hun spiser en is mens hun går rundt og kikker på folk. Om våren spretter de ut som etter en lang periode i dvale. Plutselig er områdene utenfor kafeene fylt med mennesker som liker å sitte ute, og ikke bare standhaftige røykere som er ute året rundt.

Dagens dame slentrer gjennom byen og ser på varene butikkene har flyttet ut på fortauene, hun ser at folk går saktere om våren, de tar seg bedre tid til å kikke, og de stopper opp og prater mer enn de gjorde i februar.

Dagens dame spiser på isen sin, saftisen som er så syntetisk og full av fargestoffer at tunga kommer til å være blå i timer framover, og den er egentlig ikke så god heller, men den har mye farge, og det trenger dagens dame nå.

Hun går der og slikker på isen sin, og tenker at hun og den lille hunden kanskje skal gjøre litt hagearbeid, hvis de har lyst. De har en grei arbeidfordeling, hun og hunde, hun raker sammen løvet, og han ruller seg i det. Etterpå skal de sitte i solveggen å gjøre ingenting, bare kjenne at det varmer fra sola.
.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar