fredag 10. april 2009

100409: Laaaang fredag og enda en godteridame

.


Det er godteridager på tegnebloggen min. Det har sin enkle forklaring i at mange av collageelementene mine er henta fra reklame, og rett før påske var det mange godteribilder i postkassa mi. Og siden påskegodteri tross alt er sesongbetont, syntes jeg at jeg måtte bruke bildene med en gang. Dagens dame kunne f.eks ha et kors å bære, men det kom ingen i postkassa mi.

Dagens dame tar langfredag på alvor - hun skal ha en lang dag under et teppe i sofaen, med seg selv, ei bok, kakao og godteri. Hun spiser påskeseigmenn med ski på beina, det er det nærmeste vinteraktivitet hun kommer.

Om sola skulle finne på å varme veldig, tar hun kanskje med seg boka og et teppe ut i solveggen, eller hun rusler seg en tur for å se etter vårtegn. Hun tenker at dette er en dag man kan kose seg - hverdagene kommer fort nok tilbake, og hun tenker at ungen som kalte feriedagene for heldigdager hadde rett.

Hun tenker at det er lunefull april, men at dette er en heldigdag uansett vær - inne eller ute - hun skal ha en lang og sakte dag. Og hun håper at våren kommer der hun er, akkurat som på Sagene, som i denne teksten av Lillebjørn Nilsen:

VÅREN KOM TIL SAGENE
Våren kom til Sagene på søndag.
Unga lappa sykkel. Deilig vær.
Alle gikk og kikka etter krokus.
Søndag blei det lysegrønne trær.


Ali sto på trappa foran sjappa.
Unga storma inn og kjøpte is.
Alle skulle ut å lufte bikkja.
Søndag blei det hoppa paradis.


Våren kom til Sagene med bussen.
Unga så'n ved kjerka. Det er sant!
Alle skulle bort og ta'n i handa.
Mandag tok'n reper'n og forsvant.

© Words by Lillebjorn Nilsen


Teksten har jeg lånt her. Og skulle ikke våren komme der dagens dame er akkurat i dag, kan det jo hende at den kommer med neste buss.
.

3 kommentarer:

 1. Morsomt sammentreff- Jeg har brukt akkurat de samme godteri-reklamebildene i små animerte snutter jeg har laget. Jeg tror det var en Rema reklameavis som fikk bøte for saksen.

  SvarSlett
 2. Ja, Rema har de beste godteribildene :-)
  Ligger noen av de animerte snuttene dine på nettet? Det hadde vært morsomt å se dem.

  SvarSlett
 3. Nei, foreløbig har jeg bare lagt ut et par filmer som er laget på lærerkurs jeg holder, og en 6- åringen lagde hjemme i påska i fjor. Jeg er litt redd for det store "opphavsrettmonsteret" og legger derfor ut lite, ettersom jeg ofte bruker musikk jeg ikke gidder å klarere til min bruk. (Lager stort sett filmer med elevene mine)
  Du kan se på bloggen min: www.animasjoniskolen.blogspot.com eller www.animasjoniskole.vpweb.no
  Begge sidene linker til hverandre
  Ha ei god påske!

  SvarSlett