lørdag 25. april 2009

250409: Dagens dame feirer våren

.


Etter ei litt stri uke er dagens dame glad for at hun har frilørdag. Hun skal bruke dagen på ting hun har lyst til. Aller mest skal hun glede seg over at det er vår, hun skal kikke i bedene sine, som hun gjør hver dag på denne tida av året, for å følge utviklinga på plantene sine. Hun skal kanskje luke litt, og rake litt løv. Hvis hun gidder går hun kanskje en tur også.

Hun tenker at det er en fin dag å ta et glass vin på. Hun trenger ikke mer enn et, men hun vil drikke det av et sommerlig glass, og hun vil drikke det ute. Egentlig trenger hun ikke vin i glasset heller, bare det er sommerlig.

Så skal hun sitte der, i sola, og høre på fuglene som er vårstressa og leiter etter noen å få egg sammen med. Stakkar, tenker hun, de vet ikke hva de begir seg ut på - fire sekunder parring, og resten av våren må brukes til ruging og senere å fly fram og tilbake til fuglekassa med mark og andre ekle ting til de sultne skrikerungene.

Men i dag ser det ut til at de koser seg alle sammen, både dagens dame, småfuglene som flyr fram og tilbake med strå og små kvister til selvbyggerprosjektene sine, og damens katt, som ligger fornøyd i sola og venter på at verden skal fylles med fugleunger....
.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar