tirsdag 21. april 2009

210409: Dagens dame bærer et hus

.


Dagens dame bærer et hus. Det er stort det huset hun bærer, det er et hus med mange rom. Noen dager kjennes huset så stort ut, at hun mer sleper det med seg enn bærer det. De dagene er rommene ekstra mange og ekstra mørke, så mange og så mørke at det er vanskelig å få oversikt over hva de inneholder. Andre dager er rommene lyse og lette, og fulle av folk som ler og hygger seg. Da er huset lettere å bære.

Noen av rommene er så mørke og små at det er best å holde dørene lukket. Andre rom er så store at de er skumle å krysse. Da sniker dagens dame seg langs veggen, og tenker at noen ganger er det best å invitere andre inn i rommene.

Huset inneholder mange mennesker, og det er mye å administrere for den som bærer et hus. Det er jo ikke bare å bære rundt på det, man må holde det ved like og passe på det, og gi det omsorg og varme - hvis ikke blir det trist for de som bor inne i huset. Den som bærer et hus har mye å passe på, så mye at hun av og til glemmer å gå ut av huset, og heller bærer seg selv også.

Av og til glemmer de som står utenfor huset å snakke med damen som bærer, hun blir så selvfølgelig for dem, at de glemmer å fortelle henne at de ser henne, og at de synes at hennes arbeid er viktig, at hun er viktig: ikke alle kan klare å bære et hus med seg hele livet. Men de forstår, de som ser henne, at det av og til er uendelig tungt å bære et hus helt alene, og de er glade når hun lar dem få slippe til og bære med henne en liten del av veien.

Huset inneholder mange minner også, om alt som var. Små minner, store minner, mørke og lyse. Og håp - noen av rommene er lysegrønne og fylt med håp og vår og glede. Det er mange av de rommene også, hvis ikke ville huset vært umulig å bære.

Noen ser på husbærerne og tenker: Kan de ikke bare sette det fra seg, og gå ut i verden uten huset. Dagens dame fnyser av de menneskene. Hun vet det alle som bærer hus vet, at selv om det er tungt, og mange av rommene er mørke, er det hennes hus, hun bor i huset, sammen med seg selv og alle hun setter pris på. Og alle som bærer et hus, vet at det må bæring til om huset skal være et hjem.
.

2 kommentarer:

  1. Vakkert skrevet om husbærere:-)
    Kjempefin blogg du har:-)

    Hilsen Piriam

    SvarSlett