lørdag 5. juni 2010

050610: Brannslukkerdame

.-Det er jeg som har ansvar for brannslukkingsapparatet, sier dagens dame. Der mange damer er samla på et brett, bør det alltid være minst en brannvakt, det er damens erfaring. -En bitteliten gnist, sier damen, og alt står i flammer, og det vil vi ikke ha noe av.

Plutselig kan for eksempel en av damene tenke at hun heller vil være et annet sted, og hun kan komme til å reise seg så fort at et stearinlys velter. Da er det jo å håpe at damene i nærheten klarer å blåse ut flammen, men av og til når man blåser på ilden, vil den bare blusse enda mer opp. Derfor brannslukkingsapparatet.

Andre ganger kan man f.eks. bruke et forstørrelsesglass for å vise hvor stort noe kunne ha vært, og noen kan jo for eksempel legge det fra seg sånn at alle andre også kan se storheten, og alle vet at sol og forstørrelsesglass kan bety bål. Også en god grunn til brannslukkingsapparat.

-De fleste gangene trenger man jo ikke å bruke brannslukkingsapparatet, sier damen, det er en trygghet bare i det å vite at det er der.  Så hun tar gjerne sin brannvaktstørn i dag, og leverer det videre som en litt tung stafettpinne når denne dagen er over.
.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar