tirsdag 8. juni 2010

080610: Pannekakedame

 .


Da dagens dame var liten, håpet hun hver dag at det var pannekaker til middag. Det var det jo selvfølgelig ikke - noen dager var det stekt lever eller lungemos, andre dager var det lettsalta torsk eller kjøttboller. Av og til. på de aller beste dagene, var det pannekaker.

Når damen, som da ikke hadde blitt en dame enda, men fortsatt var en liten jente med rød ransel, gikk hjem fra skolen, passet hun på sånn at hun ikke tråkket på streker. Hvis hun klarte å gå hele veien hjem uten å tråkke på streker, tenkte hun at det økte sjansen for at det var pannekaker til middag. Det var utrolig vanskelig å gå uten å tråkke på en eneste strek. Ikke fant hun ut om det var sammenfall mellom anstrengelsene og pannekaker til middag, heller.

Damen tenkte at når hun ble voksen, da skulle hun ha pannekaker til middag hver dag.

Sånn gikk det ikke. Hun har lettsalta torsk eller kjøttboller. Pasta eller grilla kylling. Men aldri lungemos eller stekt lever. Og av og til, en veldig sjelden gang, har hun pannekaker. Kanskje det er når barna hennes har gått hele veien hjem uten å tråkke på streker. Det vet hun ikke. Og hun skal ikke spørre dem, heller, for noen ting skal fortsette å være uforutsigbare og nesten magiske - som pannekaker til middag.
.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar