tirsdag 29. juni 2010

290610: Dame med oldenborre

 .


-Det er en uke siden de svermet, sier damen, da var det en million av dem i lufta, nå er det bare en og annen slenger å få øye på på en busk.

Damen har hørt utallige historier om slemme oldenborrer som spiser gressrøtter. Det er ikke damen så bekymra for - hun har gress nok til både seg selv og oldenborrene. Hun har hatt oldenborrelarver i jorda før, og det var verdt en miserabel plen å se grevlingene grave etter larver om natta.

Dessuten har en klok mann hvisket damen en og annen ting om oldenborrer i damens øre:
"Hageoldenborren er en skarabide, og skarabider bringer lykke! Skarabider er et symbol på liv og gjenfødelse, og ble benyttet som amulett eller sigill i det gamle Egypt for guden Khepri. Det blant de helligste og mest velkjente av alle egyptiske symboler. I egyptisk kultur ble solguden symbolisert av et skarabidehode som skjøv solen foran seg over himmelhvelvingen. Skarabider anses å åpne opp hjertet, gi mot, styrke livskraften og motvirke depresjoner. Gjennom å ta tid for seg selv og sette seg selv i første rekke kan man gi vilkårsløs kjærlighet til seg selv, og kan dermed gi vilkårsløs kjærlighet til andre.Så aldri så galt så er dette et tegn om noe godt også."

Han avslutter med å si at damer med mange oldenborrer sikkert har noe godt å se fram til - det tar hun til seg, dagens dame. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar