fredag 11. juni 2010

110610: Med støvkost på ferie

 .


-Ja, selvfølgelig har jeg med meg støvkosten på ferie, sier dagens dame, hun er i siste innspurt med pakkingen før hun skal reise, og presser kosten sin ned i den allerede fulle kofferten.

-Når man reiser til et sted med mye støv og aske, vet man ikke når man kan få bruk for en kost, fortsetter hun. Hun har også med seg et brannslukkingsapparat i tilfelle det skulle bevege seg i en vulkan i nærheten av henne. Man vet aldri når et brannslukkingsapparat kan komme til nyte, det er i alle fall damens mening, og hun tenker at akkurat som de som reiser til syden har med seg solkrem, bør de som reiser til Island ha med seg brannslukkingsapparat.

Dagens dame har hatt lyst til å reise til Island i mange år. Nå er det alvor. Hun skal være forsiktig og liste seg rundt så hun ikke vekker Katla. Og hun skal koste bort støvet der det er nødvendig, hun er en ryddig dame, må vite. Hun skal spise mat hun aldri har sett før, og hun skal ri på islandshest. Og hun tenker at om hun skulle komme til å sitte askefast, skal hun nok klare det også. -Bedre askefast enn vaskefast, sier hun, for et sted må grensa gå: tørke støv av et annet land kan hun godt gjøre, men vaske det må noen andre ta seg av....

Og i dag benytter jeg tegneloggen til å ønske mammaen min, søstra mi og niesa mi en riktig god tur til Island!
.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar