lørdag 7. januar 2012

070112: Dagens dame minner om at året fortsatt er nytt

.- Det er noe med januar, sier dagens dame, det er noe med januar som får måneden til å virke veldig lang, og julen langt borte.

For en uke siden var det nyttårsaften. Det var juleferie, og nissene sto i vinduskarmen. I julekrybba lå Jesusbarnet, og vi hvilte velfortjent etter å ha vaksa gølvet og børi ved.

Så kom hverdagene igjen, og det virker plutselig uendelig lenge siden lukten av pinnekjøtt bredte seg ut i huset.

- Men hallo, sier damen, husk på at året fortsatt er nytt. Deter bare for bebi å regne, bare noen få uskyldige dager, og akkurat som med små barn, vet vi ikke helt hvordan det blir. Vi kan håpe, men ikke vite.

Dagens dame tenker at vi må bære det nye året forsiktig, og være snille mot det. Akkurat som vi må med små barn vi vil skal bli til store gode mennesker.

- Vi må la det få en sjanse, og møte det med undring, sier damen. Og når de dårlige dagene kommer innimellom, må vi være ekstra snille - jeg er helt sikker på at det er med året som med folk, at jo snillere og blidere år vi vil ha, jo snillere og blidere må vi møte det.

Og som det er med folk, også - det tar tid å vokse opp. Det er lett å snuble på veien, og gjøre feil. Det betyr ikke at det er et dårlig år, for det.
.

2 kommentarer: