søndag 1. januar 2012

010112: Dagens dame bærer noe nytt og ubrukt

.- Hysj, sier månedens dame, vi må være stille. Hun bærer på det nye året. Det som er så nytt at ingen enda har rukket å skade det.

Nå betyr ikke det at året kommer uten bagasje. Det har med seg arr og mangler fra tidligere, men det gir oss samtidig nye sjanser til å gjøre gode ting, og til å rette opp feil fra i går.

Og som med andre nye ting: damen har lengsler og håp for hvordan det skal bli. Et nytt år er akkurat som et lite menneskebarn. Nakent og ubeskrevet. Damen har forventninger til det nye året. Og drømmer. Hun drømmer om at året skal få det godt, og klare seg selv. Hun håper at det ikke blir utsatt for mange skader, og hun håper at noen er der for å ta det i mot om det faller.

Damen tenker at den er heldig, som når det nye året starter, får oppleve vakkert og feststemt fyrverkeri. Ikke alle nyttårsraketter er snille, og ikke alle nye mennesker vil det nye året godt.
- La oss ta godt vare på det nye året, sier damen, sånn at det blir bra for damene som kommer etterpå også, de som kommer i juni og august vil også ha det bra. Hun pakker det nye året inn i et mykt og varmt teppe, mens hun lover at i alle fall hun skal gjøre så godt hun kan.

Som tidligere år er jeg usikker på om jeg kommer til å tegne meg gjennom et helt år, men jeg starter, så får tiden vise om det blir damer alle dager, eller om det fortsatt er damer nok til et enda år.
Denne dama var januardamen i kalenderen for 2011. Jeg lar henne åpne det nye dameåret. Ikke alle damer er kloke og har viktige ting å si, men dagens dame har i alle fall noe på hjertet.Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar