lørdag 21. januar 2012

210112: Dame med kylling

- Da det nye året kom, tenkte jeg at det var litt som et egg, sier dagens dame, uåpnet og inne i et skall. Man vet hva som er inni, men likevel kan man bli overrasket over fargen på plommen, eller smaken.

- Nå har det på en måte klekket, og blitt til en dunete og bløt kylling.

Hun tenker at vi på en måte starter med hvert vårt egg i januar. Så klekkes det, og ut kommer en liten, dunete og bløt kylling. Hvilken farge den har, vet vi ikke før den er der, og ikke hvilke egenskaper, heller. Det er med kyllinger som med folk. De er mer eller mindre snille, de ser ikke like ut, noen er stille, og noen bråker.

- Jeg håper min kylling er en god en, sier damen. Hun er snill mot dyr, og lover å ta vare på den så godt hun kan. Hun skal pleie den og klappe den, og legge til rette for at den skal vokse seg stor og god.

- Jeg skal pleie den, så den holder seg frisk, og får fine fargerike fjær, sier damen.

Hun håper hun har fått en god kylling, en med sterk og klar stemme, men som likevel ikke kakler hele tida. Hun håper de vil være til glede for hverandre den lange perioden de skal være sammen, helt til det blir på tide å starte med et nytt egg igjen til neste år.
.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar