fredag 3. juli 2009

030709: Dame med moreller

.


Dagens dame har moreller i hagen. Eller, nei, det er det hun ikke har. Men hun har morelltrær i hagen. To stykker. Først var det bare et der, med to og tre moreller på. Så tenkte damen at det sikkert trengte et bestøvingstre - det er med trær som mennesker, de må være mer enn en for å formere seg.

Vel, aller først forsøkte damen med kunstig befruktning - hun hentet en grein fra et morelltre et annet sted og satte i en vase ved siden av sitt ensomme tre. Det året ble det flere moreller, og damen kjøpte et tre til, sånn at de to hver vår kan befrukte hverandre.

Og det gjør de, selv om det ene treet er litt pjuskete etter at slemme rådyr har forgrepet seg på det, men det kommer med nok blomster til at det blir litt moreller på det andre treet.

Om de er gode? Det vet dagens dame ikke. Fuglene vet det, men ikke damen, hun har enda ikke rukket å smake på et eneste bær. I år tenkte hun at hun skulle sikre seg, så hun har skaffet seg en fuglesmekker, og når det nærmer seg modent der ute, skal hun sitte og holde vakt over treet sitt. Og når fuglene kommer skal hun smekke dem litt over vingene, ikke sånn at spurvene faller til jorden, men sånn at de blir litt redde og flyr sin vei. Og damen får spise moreller. I alle fall noen få, sånn at hun vet hvordan de smaker.
.
.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar