mandag 6. juli 2009

060709: Dame med markblomster

.


Dagens dame har plukket seg en bukett markblomster. Hun har hundekjeks, engsoleie, eller smørblomst, om man vil, og sankthansblomst.

Sankthansblomstens andre vanlige navn er storkenebb, det er også et fint navn, og sånn ser den også ut, som storkenebb. Om man ikke har lagt merke til det før, er det verdt å se på denne planta når den har blomstra av - frukten ser ut akkurat som hodet og nebbet til en stork. Til ekstra pent heter planta geranium. Dagens dame liker å kalle den sankthansblomst - det synes hun er et trivelig navn. Og den blomstrer ofte i slutten av juni, rundt sankthans.

Dagens dame gikk ikke langt for å plukke blomster i dag, hun kombinerte det å få en bukett fine blomster med å luke i et bed - der er de samme blomstene ikke ansett å være fullt så fine. Noen har nemlig en gang bestemt hva som er gress og hva som er ugress, og hva som er blomst og hva som er ublomst. Heldigvis vet de det ikke selv, at de er ublomster, der de står og ser ut akkurat som blomster i vasen hos dagens dame.

Og når sommeren er over, hvem vet, kanskje ligger det en liten gul blomst inne i ei bok, som et minne, om sommeren og noe som kanskje var.
.
.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar