lørdag 4. juli 2009

040709: Dame med kamera

.


Dagens dame er ute med kameraet sitt. Det er hun ofte, hun tar mange bilder. Som andre ting hun gjør, henger hun seg ofte opp i ting, og de tingene fotograferer hun.

Det er morsomt å se i damens feriealbum - da husker hun f.eks. det året hun fotograferte søppelkasser og containere - når hun ser de bildene husker hun hvordan det luktet, og hun husker hva de gjorde etter å å sett akkurat den søppelkassa.

Et år fotograferte hun kuer. Det året var sommerferien i Belgia, så feriebildene består av mange overdimensjonerte kuer, av typen belgisk blå. Hun kan finne på å bruke en hel dag i botanisk hage og fotgrafere roser - sånne dager ser hun ingen andre blomster, hun ser nesten ikke rosene heller, men hun ser former og linjer.

En gang fotograferte hun et 17. mai tog. Over 600 bilder har hun fra det toget, og først da hun kom hjem og så på bildene så hun at det var noen hun kjente der også.

Og sånn holder hun på - med bilder av vedstabler og kongler. Føtter. Skyer som farer forbi. Og av og til dukker det opp et og annet kjent fjes blant damens bilder også. Av og til, ikke så ofte, men ofte nok. Nok til at hun husker. Og nok til at hun ser at tida går.
.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar