onsdag 8. juli 2009

080709: Dagens dame har pakka kofferten

.


Dagens dame har pakka kofferten sin. Hun skal på en aldri så liten ferietur, hun skal besøke en venninne. Husmorferie er det ikke, selv om både dagens dame og venninna nok hadde trengt det, en sommerleir der de lærte husmorting.

Den ene av damene visste ikke hvordan hun skiftet støvsugerpose før i fjor. Den andre pleide å støvsuge uten børste på støvsugeren, bare med selve røret. Ikke rart at det tok lang tid. Husmorleir hadde sikkert vært fullstendig bortkasta på de to damene, forresten, de eier ikke gen for husarbeid noen av dem, ikke ser de ut til å ha særlig læringspotensiale på feltet , heller. Men de kan ganske mange andre ting.

De kan bruke lang tid på å finne den lureste veien å gå rundt en skummel hund, som kanskje ikke finnes i virkeligheten en gang. De kan stå lenge i matbutikken å lese på innholdsfortegnelser til ting de likevel aldri vil spise. De kan bruke evigheter på å prøve å finne ut hvordan de skal henge opp et bilde. De kan mye om sykdommer de nesten sikkert aldri kommer til å få. De er bare ikke så gode til å støvsuge. Og om du ber dem gjøre noe med en støvsuger, kan det godt hende de bruker tida til å tegne en.

Men så støvsuger de ikke. Ikke nå heller. Nå har de ferie. Med kaffe og krim. Og syke, syke, samtaler. Og det er ikke usannsynlig at samtalen en eller annen gang streifer innom temaet støvsuging. For i teorien kan de en del om emnet. Begge to.
.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar