torsdag 23. juli 2009

230709: Løvetanndame

.


Dagens dame har en løvetann i hånda. Ikke en fin, ung og gul løvetann, sånne som hun liker så godt når de like sterke og optimistiske kjemper seg fram igjen og igjen, selv om det finnes mange damer og menn, men de, mennene, handler det ikke om her, som har som sin største hageoppgave å bekjempe sånne som dem.

Nei, dagens dame holder en gammel løvetann i hendene. Hun bærer den forsiktig, forsiktig, så den ikke skal gå i stykker for henne på asfalten. Hun skal bære den med seg til en kortklippet grøftekant der ingenting som har det minste trass i seg får gro.

Når hun kommer dit skal hun kikke rundt seg, og hvis det ikke går mange alvorlige mennesker forbi, skal hun blåse. Om hun tilfeldigvis ser et barn i nærheten, skal hun spørre om det vil hjelpe henne, og hvis barnet ikke er alt for godt oppdratt, sier det kanskje ja.

Grunnen til at hun kikker rundt seg før hun blåser, er at en annen gang hun gjorde det, fikk hun kjeft av en rasende dame, som sa at voksne mennesker ikke kunne gå rundt og spre ugress på den måten. Det er ikke morsomt å få kjefta av sinte og alvorlige damer, derfor velger hun å være litt diskret.

Men hun slutter ikke - hun tenker at hun er på parti med løvetannen, blomsten som er som en trassig og sta dame som ikke gir seg uten kamp. Og hun tenker at hun gjerne deltar i løvetannens stille motstandskamp mot alvorlige damer og overfriserte hager.
.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar