onsdag 22. juli 2009

220709: Hagedame

.


Den som har en hage og en boksamling, mangler fritid. Det er nemlig ikke helt sant, det Cicero sa, at den som har en hage og en boksamling mangler intet. Jo, altså, man trenger ikke flere interesser, eller ting å ta vare på, sånn sett er det riktig, men man kunne alltids trenge litt mer tid, eller flere hender.

Det er for eksempel alltid bøker man gjerne skulle lest, og ugress man skulle luket bort. Dagens dame har gjort noe for å få mer tid: hun har skaffet seg en hagedverg. Om dagen løper han rundt i hagen på de små korte bena sine og luker og bærer bort hageavfall. Han er blid og hyggelig, og minner damen litt om en tidligere kollega, som også var blid og hyggelig, men på langt nær like rask i hagen.

Om kvelden, når hagearbeidet er gjort, lener damen seg godt tilbake og puster ut, mens dvergen går til bokhylla og finner dagens høytlesningsbok. Han leser et kapittel eller to, mens damen sitter der, og tenker at den godeste Cicero glemte noe, og at det egentlig skal være at den som eier en hage og en boksamling og i tillegg har en hagedverg i huset, mangler intet.
.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar