onsdag 15. juli 2009

150709: En dame og hennes katt

.

Dagens dame har en katt. Hun eier den ikke, men den bor hos henne, og de er venner, på en måte. Damen liker å klappe på katten sin, hun liker å snakke med den, og å gå tur i hagen sin sammen med katten.

Katten på sin side liker damen sin, også. Det vil si, hun liker at damen gir henne mat, fjerner flått, bærer henne når hun vil det, og lar henne sove på den beste plassen i senga. Katten er ganske fornøyd med å ha en dame, og er ikke i tvil om hvem som eier hvem.

De likner nok litt på hverandre: begge to er utålmodige og sta, og de går sin vei om ting går for sakte. Den ene av dem er bedre til å fange små dyr enn den andre, til gjengjeld kan den av dem som har motstående tomler mange ting den andre ikke kan. (Men på tross av sine motstående tomler er hun den av dem som er dårligst til å klatre i trær).

Begge to er gode til å lytte til hverandre, i alle fall, enten det er damen som snakker til katten med ord, eller katten som murrer i damens øre. Og ingen som ser dem sammen er i den minste tvil om at de forstår hverandre godt, de to.

Hvem som egentlig bestemmer mest er noe uklart, men når Nettavisen melder at katten din manipulerer deg, er det gammelt nytt for mange av de som presenterer seg som katteeiere, selv om de innerst inne vet at de egentlig eies av en katt....
.

2 kommentarer: