mandag 1. juni 2009

010609: Hageheltdame

.


Når man har nesten fem mål hage og gressklipperen ikke virker, kunne det vært fristende å la dagens dame være en gressklipperdame, med saksevarianten. Her i hagen er det nemlig sånn at gressklipperen står, gresset vokser, ingen i huset har noe særlig til mekanikerferdigheter, og mannen i huset er sur for at bensinstasjoner bare selger mat og ikke tennplugger.

Gresset vokser fortere når gressklipperen ikke virker, det er en slags naturlov, og løvetennene går fra å være knopper til å være frøballer i løpet av noen timer. Jeg kunne som sagt laget damen som bor i den hagen, men det ble for trist, og dessuten skal ikke dette være sjølbiografisk, akkurat.

Derfor er dagens dame en hagehelt. Hun finnes i virkeligheten hun også, jeg har skrevet og tegnet om henne før, om da hun laget det fine barkebedet sitt.

Med ujevne mellomrom blir dagens dame lei av hage. Vanligvis har hun sett på hagen sin lenge uten å jobbe der når hun blir lei, men i motsetning til oss andre som gjemmer oss inne, tar dagens dame redskapen i egne hender og gjør noe med det. Det kan for eksempel resultere i at hun utrydder alle hagens jordbær, eller som her, da hun var lei av å se et bed der alt annet enn tamme planter vokste, og hun tok kantklipperen og rett og slett meide hele bedet ned. Både mann og barn observerte hærverket med store øyne, og jeg er helt sikker på at akkurat da gikk det opp for dem på alvor at man kødder ikke med dagen dame....

Og derfor er hun en hagehelt. I stedet for å la seg kue av ugresset, tar hun rotta på det på sin helt egne måte. Og jeg er helt sikker på at bedet også skjønte det - i alle fall ble det finere året etter - og det kødder ikke med dagens dame, det heller....
.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar