mandag 29. juni 2009

290609: Å bære en sommerfugl

.


Dagens dame bærer en sommerfugl. Den som bærer en sommerfugl må være forsiktig, det dreier seg om skjøre skapninger som lett kan gå i stykker. Dagens dame er så glad i sommerfugler at hun lar brennesle vokse fritt i en liten del av hagen, sånn at de sultne larvene til neslesommerfuglen kan spise seg mette, puppe seg og bli til sommerfugler.

Ute har dagens dame flere sommerfuglbusker, hun liker å se sommerfuglene flokke seg rundt de lilla og rosa blomstene. Katten hennes liker det også - den fanger av og til sommerfugler som den glefser i seg, sånn at vingerester setter seg fast i værhårene.

I dag bærer hun en sommerfugl, dagens dame. Hun bærer den forsiktig, hun vet at vingene er skjøre og lett går i stykker. Og hun vil at den skal vare lenge, lenge, sommerfuglen. Sånn at hun kan se den fly forbi, og stoppe litt opp på en blomst, før den flyr videre. Og hun tenker at sommerfuglen passer til å ha sommer i navnet sitt, skjør og flyktig og verdt å ta vare på når den er der, akkurat som sommeren selv.
.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar